Rengøring

Skolen er vores fælles skole og vores fælles ansvar. Hensigten med forældrerengøringen er at understrege dette fælles ansvar. Forældrene lærer deres børns skole at kende, og børnene passer ekstra godt på skolen, når de sammen med far og mor skal holde den ren og pæn.

Elevcitat 6.-7.kl.:

"Her er hyggeligt og rent og pænt."

"Toiletterne er pæne og ikke ulækre"

Sådan foregår rengøringen

I det daglige sørger eleverne sammen med en lærer for oprydning og fejning på skolen. Den egentlige rengøring foretages i weekenderne af forældrene.

Skolen er delt op i 9 rengørings områder, og ca. hver 5. - 6. weekend skal en familie gøre et område rent. I rengøringsrummet i kælderen står kasser med rengøringsplaner og rengørings grej klar til at brug. Vores rengøring foregår næsten uden vand med fiberklude, svabere og støvsugere.

Der krydses af efterhånden som man kommer igennem de enkelte punkter på rengøringsplanen. Til sidst skriver man under på sedlen og lægger den tilbage i kassen med underskriften op ad.

Familien der har område nr. 9 er ”holdkaptajn” og tjekker søndag eftermiddag, om alle har skrevet deres rengøringsplan under. Hvis ikke bliver de pågældende familier ringet op og mindet om rengøringen. Man kan gøre rent fra fredag eftermiddag til søndag aften.

Det kan i enkelte tilfælde forekomme, at man er forhindret og ikke har haft mulighed for at bytte sin weekend. Rengøringen udføres da senest mandag aften. Det er den enkelte families ansvar, at rengøringen bliver foretaget til tiden.